Allmän information

BRF Gärdet består av 84st. lägenheter (tvåor och treor) och har i tillägg ett antal andra byggnader, utrymmen och gård.


I föreningens månadsavgift ingår bredband från Telenor (250/250 mbit/s.) och Digital-TV med 21st. TV-kanaler samt Telenor Stream-appen.

Möjlighet till uppgradering finns givetvis till självkostnadspris. Parkeringsplats, med eller utan el, samt extra förråd finns tillgängligt att hyra efter behov och intresse. (Arbete har precis inletts för att se över möjligheten med byggande av laddstolpar för elbilar, hör av dig vid intresse).


För de som inte har egen tvättmaskin i lägenheten så har föreningen två större gemensamma tvättstugor (samt en ”akut-tvättmaskin”) med såväl torktumlare som torkrum.


Det finns möjlighet att hyra föreningslokalen vid såväl fest och kalas som övernattning för gäster. Den har allt från kök till sängar, samt kostnadsfritt WiFi  och TV.


Föreningen har också grillplats, lekplats, bastu, pingisbord, dart-tavla, boule- och kubspel, snickar-verkstad, enklare gym, cykelförråd och släpkärra tillgängligt. Frukter och bär på föreningens alla träd och buskar tillhör alla efter först-till-kvarn-principen. Det korta avståndet till Coop Nära-butiken, skola och busshållplatser gör livet enkelt på Grindvägen 2!


Swish-anslutning finns för enkel betalning vid uthyrning och användning av föreningens utbud. Vi är också anslutna till Autogiro, vid betalning av månadsavgiften!


Under 2018 var grillning med förstånd tillåtet på lägenheternas balkonger och uteplatser. Utfallet har varit gott och tillåtelsen gäller tills vidare.


Vid en försäljning önskar vi av mäklare och medlem ett underskrivet förmedlingsuppdrag och förfrågan om utdrag ur lägenhetsregistret. Fullmakten går bra att maila till oss eller skicka med post, se kontaktuppgifter.

För information i detta ärende kontaktar du enklast:

medlem@brfgardet.info

Vid brådskande frågor går det också att kontakta MariAnne, som är sammankallande för medlemsgruppen, på telefonnummer: 076-861 3669

Övrig information:

Överlåtelseavgiften ligger för närvarande på 825kr och betalas av köparen. Behandling av pantbrev kostar 275kr/brev. Summorna läggs på nästa månads avi om inget annat blir överenskommet.

I föreningens sophus finns goda möjligheter till källsortering. Kostnad för vatten, sophantering och källsortering ingår i avgiften. Medlemmarnas respektive elförbrukning registreras kvartalsvis och läggs på månadsavin.