För dig som medlem

Här kommer den mest nödvändiga informationen för dig som medlem. Se också menyn för ytterligare frågor. Det mesta bör nu gå att finna, men sidan är under konstruktion och kommer uppdateras fortlöpande.

I tillägg till tvättstugorna har vi ett gäng gemensamma tillgångar som finns att tillgå för alla medlemmar! Mer information om detta hittar du här.


Hushållssopor lämnas i något av våra två sophus. Ett på respektive parkering. Här finns också möjlighet att källsortera! För att spara på föreningens pengar är det bra om man viker och plattar till soporna så gott det går. En större återvinningsstation finns på Coop Nära’s parkeringsplats. Grovsopcontainer ställs upp två gånger per år på innergården. Det går också utmärkt att hyra föreningens släpkärra för att forsla bort grovsopor till återvinningsstation. Se menyn.


Föreningen har gemensam el- och vattenmätare. Norrtälje Energi levererar både fjärrvärme och el till oss. Den individuella elförbrukningen läses av en gång/kvartal och läggs på månadsavin.

Månadsavin går att få:

Via e-post – kostnadsfritt

Pappersfaktura (delas ut i brevlådorna) – 20kr

Autogiro – kostnadsfritt

Är du intresserad av autogiro kan du antingen fylla i denna blankett eller hämta en blankett utanför kontoret. Lämna sedan i föreningens postlåda. För faktura via e-post – meddela styrelsen om aktuell mailadress.

Medlemsgruppen håller öppet hus en gång i månaden på kontoret och då finns möjligheter att hämta blanketter och ställa frågor. Aktuella datum anslås i trapphuset.


Vid stopp i avloppet kontaktar du själv rörmokare och betalar. Om föreningen bör hållas ansvarig för felet får du sedan pengarna utbetalda.


Bredband och TV får vi levererat från Telenor. Basutbudet ingår i månadsavgiften! Om det strular är det dem du ska kontakta via telefon: 020-222 222. Det är också dem du ska kontakta för ev. uppgradering av dina abonnemang eller som ny medlem. Uppstartskostnaden för ny medlem är 500kr och faktureras dig från bolaget.


Om du skulle bli utelåst kontaktar du i första hand vicevärden och därefter övriga ledamöter i styrelsen. För detta debiteras 275 kr vilket ska motsvara föreningens omkostnad. Vid borttappad och/eller extra nyckel behöver du kontakta vicevärden för att erhålla tillstånd att göra en kopia hos Norrtälje Låsservice. Ett register finns över antal nycklar och säljare av lägenhet i föreningen är skyldig att byta låskolv i de fall det saknas en eller flera nycklar.


Vi är försäkrade genom Trygg Hansa. Skadedjursbekämpning är kostnadsfritt och utförs av Nomor: 0771-122300


BRF Gärdet:

Föreningens organisationsnummer: 714400-2388

Adress: Grindvägen 2G

Bankgiro: 595-9408

Swish: 1234 39 14 62